• 06 57 17 68 27
  • info@puntjes-op-de-i-haarlem.nl

Taalcheck Nederlands voor scripties van hbo- en wo-studenten

Supersnel een foutloze scriptie?

Bel mij via 06 57 17 68 27 of vul het contactformulier in!

TAALCHECK NEDERLANDS

De deadline voor het inleveren van je scriptie, verslag, essay of werkstuk nadert snel. Je twijfelt eraan of je tekst de ‘taalcheck’ van de beoordelaar zal doorstaan. Schakel mij in dat geval in. Ik kijk je tekst na op correct gebruik van de Nederlandse taal en ik verbeter alle fouten die je maakt. Het is ook mogelijk je tekst door mij te laten nakijken op ‘structuur’ en ‘rode draad’.

KOP, ROMP EN STAART

Als ik je tekst controleer op ‘structuur’, let ik erop of alle noodzakelijke inhoudselementen in de juiste volgorde in je tekst staan en of elk inhoudselement inhoudelijk wel volledig is. Bespreek je bijvoorbeeld in je inleiding wat de lezer gaat aantreffen als hij je hoofdtekst leest? Ik doe suggesties ter verbetering. Het is daarna aan jou om die te vertalen in een betere tekststructuur.

RODE DRAAD DUIDELIJK ZICHTBAAR?

Als ik je tekst nakijk op ‘rode draad’, ga ik vanuit het perspectief van de ge├»nteresseerde leek na of ik de redenering die je in je tekst ontvouwt kan volgen. Ik zet daarna voor je op een rijtje wat je zou kunnen doen om de rode draad in je tekst zichtbaarder te maken. Jij bent vervolgens aan zet om aan de hand van mijn tips je redenering verder te vervolmaken, zodat je tekst overtuigender wordt.